Tiny House locatie in Amersfoort

Koen Duindam

Geschreven door Koen Duindam

2 min leestijd

2 min leestijd

Tiny House locatie in Amersfoort

Tiny House locatie in Amersfoort

Tiny House 4 Amersfoort is een verenigde groep mensen die een gezamenlijke droom hebben: in een tiny house wonen. Ieder lid heeft zijn eigen idee over een droomhuis en bouwt op zijn eigen manier. Hun ideale beeld is om al deze droomhuisjes samen te kunnen brengen op één plek en samen te kunnen wonen als een groep.

Als vereniging hebben ze een aantal kernwaarden:

Duurzaamheid

Met alle veranderingen die momenteel gaande zijn op het gebied van het milieu, zoals de opwarming van de aarde, wordt Nederland langzaam maar zeker bewust van de afdruk die we achterlaten. Windenergie en zonnepanelen zijn begrippen die steeds vaker naar voren komen en ook wij willen ons steentje bijdragen.

Hun ideaalbeeld is om compleet zelfvoorzienend te leven. Van zonnepanelen op ons dak(je) tot waterinstallaties om regen om te zetten in drinkwater. Het zorgt ervoor dat ze hun voetadruk zo klein mogelijk maken en tegelijkertijd zijn ze flexibel wat betreft hun woonplek.

Natuur

Ze willen dichter bij de natuur leven en terug naar de basis gaan. De manier waarop we nu leven speelt zich grotendeels af binnenshuis en dat willen ze veranderen. Ze willen de natuur van dichtbij meemaken en zien veranderen in de verschillende seizoenen. Ook in hun voedsel willen ze bewust zijn van waar het vandaan komt en eten met de seizoenen.

Community

In Nederland wonen we vaak alleen en is het soms moeilijk om contact te hebben met elkaar. De mensen die betrokken zijn bij hun vereniging beogen een eigen zelfstandige woonplek, maar dicht bij elkaar op een manier dat uitnodigt om betrokken bij elkaar te zijn.

De droom waarmaken

Om deze droom waar te maken zijn ze op zoek naar een locatie in Amersfoort om hun tiny house(s) neer te zetten.

Wil je meer weten over hun vereniging? Lees meer op de website: TinyHouses4Amersfoort.nl


Koen Duindam

Dit artikel is geschreven door Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.