Tiny house kopen of bouwen?

Koen Duindam

Geschreven door Koen Duindam

2 min leestijd

2 min leestijd

Twijfel je nog wat voor jou de beste keuze is? In dit artikel gaan we proberen om erachter te komen wat het beste bij jou past!

Beide hebben zo hun voor en nadelen, maar aan het eind van de dag gaat het er om wat jij in een Tiny House zoekt en hoe dit het beste vervuld kan worden.

Een Tiny House bouwen

Als je zeker wilt weten dat je huisje aan al je wensen voldoet kan je het beste zelf een tiny house bouwen of laten bouwen. Je hebt zo helemaal zelf in de hand hoe alles wordt, maar het zal je wel veel meer tijd kosten door het uittekenen en het bouwen ervan.

Ook onverwachte bouw kosten van je tiny house liggen bij deze optie op de loer, want bouwmaterialen of onderdelen kunnen natuurlijk altijd kapotgaan. Wanneer je de bouw uitbesteed kan je natuurlijk altijd een vaste prijs afspreken, waardoor je dit soort problemen niet zal hebben maar ook dan kan de bouw nog altijd uitlopen en is het duurder dan zelf bouwen.

Een Tiny House kopen

Het zal even zoeken zijn, maar je kan ook Tiny Houses kopen en dan is de vraag nog of je een nieuwe of 2e hands huis wilt. Het voordeel van een Tiny House kopen is dat je meteen al weet hoeveel hij kost en wat er allemaal in zit.

Ook hoef je geen tijd en moeite te spenderen aan de bouw ervan. Als je een bedrijf hebt gevonden die je aanspreekt kan je rondvragen aan mensen om je heen of het internet afspeuren om te kijken of andere mensen ervaring hebben met het bedrijf en hoe deze ervaring is.

Ook zijn er wel facebook groepen voor Tiny Houses waar men je kan helpen met een goede producent te vinden. Een 2e hands zal goedkoper zijn dan een nieuwe, maar de kans op garantie is veel kleiner en je hebt kans dat er dingen stuk zijn en schade waar je veel later pas achter komt (schimmel door lekkage bijvoorbeeld).

Koen Duindam

Dit artikel is geschreven door Koen Duindam

Koen is een jonge ondernemer die staat te popelen om zijn eigen tiny house te bouwen. Terwijl hij bezig is met zijn eigen tiny house avontuur deelt hij zijn ervaringen door het schrijven van blog artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.